sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Boeuf à la catalane



Häränlihahöystö, jossa on sipulia ja tomaatteja. Alkuperäisessä ranskalaisen keittiön salaisuuksien reseptissä on lisäksi riisiä ja pekoni on oikeaa eikä amerikan pekonia. Reseptiä muokkasin muutenkin hieman ja tämä oli kahden illan projekti. Alunperin tämän oli tarkoitus olla sunnuntai-illallinen, mutta vierailu Gotheborgilla venähti sen verran, että ruskistin lihan eilen ja jatkoin tänään siitä eteenpäin.

Tarvitset



170 g amerikan pekonia
2 rkl oliiviöljyä
820 g esimerkiksi sisäpaistia leikeltyinä 6 cm neliöiksi, joiden paksuus on 2½ cm.
3 sipulia viipaleina
2 dl kuivaa valkoviiniä tai kuivaa valkoista vermuttia
noin 5 dl häränlihalientä
suolaa maun mukaan
¼ tl pippuria
2 valkosipulin lohkoa
hyppysellinen sahramia
murennettu laakerinlehti
3 kypsää, punaista tomaatteja, joista on kuoret, siemenet ja mehu poistettu
2 dl raastettua tahko-, gruyère- tai parmesan-juustoa.

Ruskista liha kevyesti lähes savuavan kuumassa öljyssä. Siirrä pataan ja leikkaa pekoni ruskista se kevyesti ja siirrä pataan. Siirrä syrjään ja ruskista sipuli kevyesti ja siirrä se pataan. Kaada viini pannulle ja sekoita, jotta saat paistamistähteet talteen. Kaada pataan.



Lisää lihalientä niin, että se ulottuu melkein lihan korkeudelle asti. Suolaa miedosti. Lisää pippuri, valkosipuli, timjami ja sahrami. Anna padan hautua tunti. Ota pata uunista ja lisää tomaatti. Laita pata takaisin uuniin ja anna kiehua hiljaa 2 tuntia. Liha on kypsää kun haarukka lävistää sen helposti.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...