sunnuntai 30. joulukuuta 2007

Pihviä ja kastikenostalgiaa



Kauan sitten sain ensimmäiseltä ns. oikealta tyttöystävältäni lahjaksi kirjan, jota olin himoinnut: Arthousen julkaiseman Suuren kastikekirjan. Tästä kirjasta on peräisin keittiöni ylpeyksiin kuuluva sherrysinihomejuustokastike, josta pitänee blogata joskus myöhemmin. Kastikkeen ongelmiin kuuluu se, että kaapista pitää löytyä sherryä, joten tällä kertaa aiheena on mustapippurikastike.

Ruoan kuvaaminen on yllättävän vaikeaa ainakin jos kuvaaja on tottunut kuvaamaan vain luonnonvalossa kuten minä. Joululahjaksi toivomani ja saamani tummat matalat lautaset ehkä auttavat valaistusasioissa. Tähänkään ruokakuvaan en ole tyytyväinen. Siitä näkyy myös se, että yhden ihmisen taloudessa ei aina jaksa tehdä näyttäviä kasvislisukkeita. Tällä kertaa lautasella oli paljon tomaattia eikä edes kauniisti aseteltuna. Jos ryhtyisi harrastamaan lounassalaatteja niin voisi käyttää useammanlaisia kasviksia aterialla. Ei pöllömpi idea?



Pihvi mustapippurikastikkeella yhdelle


  • Puolikas keltasipuli
  • 1 rkl rouhittua mustapippuria
  • 2 dl kermaa
  • 1-2 tl sitruunamehua (toimii ilmankin jos sitruuna unohtui kauppaan)
  • Suolaa


  1. Silppua sipuli, käristä pippurin kanssa kunnes sipuli on pehmää, älä ruskista.
  2. Lisää vesi. Kiehauta.
  3. Lisää kerma ja keitä kokoon sopivan paksuiseksi.
  4. Mausta suolalla ja sitruunamehulla



Tarjoile pihvin kanssa. Puikulaperunat toimivat tämänkin kanssa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen uusi blogi :) Tervetuloa vaan ruokablogien kirjavaan joukkoon!

Tätä kastia voisi huomenna laskettelureissun päätteeksi saunan jälkeen tehdä :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...